Pestera Scarisoara

Pestera Scarisoara

Pestera Scarisoara

Descriere generala

Este cea mai mare peşteră cu gheaţă din România, se afla la altitudinea de 1165 m şi cu vârsta de peste 3.000 de ani. Lungimea peşterii este de 720 metri, iar adâncimea de 105 metri. Blocul de gheaţă are un volum de 75 000 mł şi o grosime de peste 15 metri. Accesul se face printr-un aven cu diametrul de 60 metri şi adâncimea de 48 metri La baza avenului se găseşte poarta propriu-zisă a peşterii, în spatele căreia se află "Biserica" de unde se deschide o galerie care după 68 m ajunge la Rezervaţia Mare a peşterii.

 

Accesul se face printr-un aven cu diametrul de 60 m si adancimea de 48 m. La baza acestuia se gaseste poarta propriu-zisa a pesterii, iar in spatele acestuia se gaseste " Biserica"  de unde se deschide o galerie care dupa 68 m ajunge la rezervatia mare a pesterii.

pensiune apuseni,cazare apuseni,pensiuni apuseni,pensiuni in apuseni,cabana arieseni cabana belis cabana padis cabana schi arieseni cazare albac cazare apuseni cazare arieseni cazare aurora cazare belis cazare cheile turzii cazare chiele turzii cazare , pensiune apuseni,cazare apuseni,pensiuni apuseni,pensiuni in apuseni, pensiune apuseni,cazare apuseni,pensiuni apuseni,pensiuni in apuseni pensiune apuseni,cazare apuseni,pensiuni apuseni,pensiuni in apuseni,cabana arieseni cabana belis cabana padis cabana schi arieseni cazare albac cazare apuseni cazare arieseni cazare aurora cazare belis cazare cheile turzii cazare chiele turzii cazare